© Gil Plaquet

Dronken bestuurder rijdt in de gracht

Bij alcoholcontroles in Mechelen en Willebroek liepen afgelopen weekend achttien bestuurders tegen de lamp. Een bestuurder was zo dronken dat hij met zijn auto in de gracht reed net voordat de politie hem wilde tegenhouden.

Stijn Van de Sande

In totaal werden bij controles op alcohol en drugs in het verkeer afgelopen weekend 766 ademtests afgenomen. Achttien mensen bliezen positief. Twee bestuurders moesten hun rijbewijs meteen voor vijftien dagen inleveren. Een bestuurster had 1,6 gram pro mille alcohol in haar bloed.

Een andere bestuurder reed met zijn lichte vrachtwagen zigzaggend over de Stuivenbergbaan in Mechelen. Net voor de politie hem wilde tegenhouden, week de man zo ver uit dat hij in de gracht reed. De man verspreidde een sterke alcoholgeur en kon nauwelijks nog op zijn benen staan. Hij had 2 gram pro mille in zijn bloed.

Zes bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren voor een periode van zes uur. Twee onder hen bleken nog maar enkele weken hun rijbewijs te hebben. Een bestuurder bleek ook niet in orde met de technische schouwing van zijn auto en een andere werd al voor de tweede keer dit jaar betrapt op dronken rijden. In mei van dit jaar blies hij ook al positief.

Van tien bestuurders werd het rijbewijs voor drie uur ingetrokken. Een van hen zat vorig jaar ook al eens dronken achter het stuur.

De politie Mechelen-Willebroek beboette ook nog drie fietsers omdat ze zonder voor- en achterlicht fietsten. De boete bedraagt 58 euro. Vijf bestuurders legden een negatieve drugstest af.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio