© Bart Roggeman

Bewoners Heide Velden die in Mortsel verblijven, hoeven gebeuren niet te missen

Naar de jaarmarkt met de ‘senioren express’

In Schelle werd afgelopen weekend jaarmarkt gevierd. Voor een aantal bewoners van wzc Heide Velden, die al enkele weken noodgedwongen in Mortsel verblijven, dreigde de jaarlijkse hoogmis in het water te vallen. Maar geen nood, daar paste de ‘senioren express’ een mouw aan.

Bart Roggeman

Doordat felle regen het dak van het woonzorgcentrum ernstig had beschadigd, moesten zestien bejaarden begin oktober tijdelijk verhuizen naar Mortsel. En laat het net nu ook jaarmarkt zijn, een gebeuren waar heel wat bewoners telkens naar uitkijken. Voor dit evenement zet de gemeente al zo’n 25 jaar een treintje in dat de senioren samen naar het feestgebeuren brengt.

“We rijden niet alleen over de jaarmarkt, maar maken daarna ook nog een toer door de omgeving tot in Niel en Boom en bieden de passagiers bij BernArt een lunch aan. De mensen komen zo ook nog een keer in de buurt waar ze woonden. Voor hen is dat fantastisch”, zegt schepen van Senioren Axel Boen (CD&V). “Dat nu een aantal bewoners door omstandigheden dit dreigden te missen, vond ik niet kunnen. We konden bekomen dat het treintje de mensen in Mortsel ging ophalen.”

Rosalie Raes (90), een rasechte Schellenaar, is er helemaal in de wolken van. Nu kan ze samen met goede vriendin Mady Knockaert (87) toch nog de jaarmarkt vieren. “Onze mannen zijn samen opgegroeid en we kennen mekaar al lang. In Heide Velden zijn we mekaar opnieuw tegengekomen”, vertellen de kranige dames. “In Mortsel worden we heel goed verzorgd en opgevangen”, gaat Rosalie voort. “Maar we misten mekaar enorm. Het is eens zo plezant dat we mekaar op deze manier nu kunnen terugzien. We genieten er enorm van.”

Ook Angele Broothaers, maar liefst 101, geniet met volle teugen. Sinds ze 19 jaar geleden naar Heide Velden kwam, was ze er al altijd bij. “Ik tel er altijd naar af. Ik zou nu nog wel een toerke willen doen”, straalt ze.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio