© Photo News

Bogaert past voor voorzitterschap CD&V: “Te vroeg voor mijn ideeën”

Kamerlid Hendrik Bogaert (CD&V) zal zich dan toch geen kandidaat stellen voor het voorzitterschap van zijn partij. Dat laat hij weten op Twitter. “Het is te vroeg voor mijn ideeën binnen de partij.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bogaert had nochtans al enkele keren zijn teen in het water gestoken en liet uitschijnen dat hij wel goesting had om te springen. Zeker als Sammy Mahdi zich kandidaat zou stellen, zag hij wel baat in een gooi naar het voorzitterschap. Dan kon er zich een ideologisch debat ontwikkelen.

Onlangs publiceerde hij bovendien zijn visienota, waarin hij nogmaals hamerde op een rechtsere koers. De partij moest weg van de “liberale democratie” en de “eeuwenoude tradities van ons land omarmen”. Eén van de dingen die hij voorstaat is een totaal hoofddoekenverbod, tegen de huidige partijlijn in.

Maar het zal dus niet voor deze keer zijn. Hij laat het veld aan de anderen. Eerder op zondag raakte al bekend dat zich met Joachim Coens en Christophe Vermeulen kandidaat zes en zeven hebben gemeld. Maandagmorgen moeten alle kandidaturen binnen zijn.

Nu in het nieuws