© SVH

Vrouw zwaargewond na val aan skywalk op Sint-Romboutstoren

Een vrouw heeft zondagnamiddag een val gemaakt aan de skywalk op de Sint-Romboutstoren in Mechelen. Nadat ze over de borstwering kroop, kwam ze een viertal meter lager in de gaanderij rond de toren terecht. Het slachtoffer liep zware verwondingen op.

svh, tdk

Een ambulance en een mug-team, een klimteam van de brandweer en de politie snelden zondag omstreeks 16.45u naar de Sint-Romboutstoren. Op de top op zo’n 97 meter hoogte was een vrouw van het panoramisch platform gevallen nadat ze over de glazen borstwering kroop. Bij de val kwam ze enkele meters lager terecht in de gaanderij die niet toegankelijk is voor het publiek.

Na de val was de vrouw aan het ronddolen op de rondgang. “Ze is aangesproken door een collega van de brandweer en een van onze mensen. Daarop is ze samen met de hulpverleners nog naar beneden gewandeld”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek.

Het slachtoffer liep ernstige verwondingen op en werd voor verdere verzorging overgebracht naar het AZ Sint-Maarten.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

© svh

© svhMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio