© Elke Lamens

Geslaagde eerste editie Bal van de burgemeester krijgt vervolg in andere deelgemeente

Met ruim driehonderd feestgangers is burgemeester Sven Deckers (N-VA) best tevreden met de eerste editie van het Bal van de Burgemeester. “De reacties zijn ook heel positief. Er komt zeker een tweede bal”, bevestigt hij.

Elke Lamens

“Het was vooraf best spannend, omdat je met zo’n nieuw initiatief nooit weet of het zal aanslaan. Maar ik heb alleen maar positieve reacties gehoord. Er geraakten hier burgers van alle geledingen met elkaar aan de praat. We hebben onze inwoners, zoals gehoopt, met elkaar kunnen verbinden. Ook het opzet om er geen politiek feest van te maken is gelukt, want alle partijen - ook die van de oppositie - waren vertegenwoordigd”, benadrukt Deckers. “Het ging ook om een initiatief ten voordele van een goed doel en daar hebben politieke kleuren niets mee te maken. Brecht is een relatief rijke gemeente, maar toch is er ook veel armoede. Als gemeente kunnen we daar niet voor de volle 100% een antwoord op bieden. We zijn de talloze vrijwilligers ontzettend dankbaar voor hun inzet. We hebben hen broodnodig.”

Het goede doel in kwestie was Groot Brecht met een hart, dat alle verenigingen in Brecht aanzet om acties voor de armere Brechtenaars op te zetten. Met het bal geeft de burgemeester alvast het goede voorbeeld. “Het is fantastisch dat na twintig jaar de draad van het bal opnieuw is opgepakt en dat in primeur voor onze actie is gekozen”, stellen voorzitter Gust Joosen en secretaris Maria Struyven, de twee trekkers van Groot Brecht met een hart. De opbrengst zal op de Paasmarkt worden bekendgemaakt. Ook Leo Meeussen, die twintig jaar geleden het initiatief hiervoor nam, vindt het bal geslaagd. “Het was een goed idee om de ondernemers uit te nodigen, maar het mag nog breder worden opengetrokken”, meent hij. En die ondernemers hebben ook veel lof. “Het is een gezellig feest, ideaal ook om bij te praten. De burgemeester loopt hier gewoon tussen de mensen, hij is erg aanspreekbaar en dat wordt gewaardeerd”, reageert Tom Vorsselmans die met collega’s van Eco-Technics naar het bal is gekomen.

De eerste editie wist ruim driehonderd inwoners naar feestzaal Molenhof in Brecht-centrum te lokken. “Een schitterende locatie voor de eerste editie en ook het Molenhof heeft de actie goed gesteund”, stelt de burgemeester. Toch denkt hij er aan om het bal de volgende jaren telkens naar een andere deelgemeente te verhuizen. “Zo komen wij dichter naar de inwoners toe.”Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio