© BELGAIMAGE

Wereldbekende Nederlandse dj Martin Garrix maakt officiële EK-lied: “Ongelooflijke eer”

De Nederlander Martin Garrix maakt het officiële lied voor de wedstrijden van Euro 2020. De dj maakte het nieuws zaterdagavond bekend na afloop van zijn ADE-show in de Amsterdamse RAI.

Vincent Van Genechten

“Het is een ongelofelijke eer om gevraagd te worden om het officiële nummer voor Euro 2020 te maken. Ik kan niet wachten om het iedereen te laten horen”, liet de wereldberoemde dj weten. “Ik hoop dat mijn lied iedereen in Europa het gevoel zal geven dat ze er deel van uitmaken.”

Martijn Garritsen, zoals zijn echte naam luidt, is naar eigen zeggen een groot voetbalfan. “Dus het is extra speciaal voor mij om het officiële lied te mogen maken voor het grootste Europese voetbalevenement.” Het EK wordt volgend jaar voor het eerst in de geschiedenis verspreid door heel Europa gespeeld, ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan van het landentoernooi. Amsterdam is een van de twaalf speelsteden, net als Bakoe, Bilbao, Boedapest, Boekarest, Dublin, Glasgow, Kopenhagen, Londen, München, Rome en Sint-Petersburg.

Garrix, die naast het officiële nummer ook de opkomstmuziek en melodie voor de uitzendingen maakt, onthult zijn EK-nummer in het voorjaar. Tijdens de openingsceremonie van het EK in Rome, op 12 juni, is de track voor het eerst live te horen.

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws