© BELGA

Lotto Arena maakt zich op voor droomfinale van European Open tussen Murray en Wawrinka

Andy Murray heeft zich zaterdag in de Lotto Arena geplaatst voor de finale van de European Open na een driesetter tegen de Franse toernooirevelatie Ugo Humbert. Murray treft zondag in de finale Stan Wawrinka die zaterdag komaf maakte met de Italiaanse revelatie Jannik Sinner.

Belga

De 32-jarige Andy Murray (ATP 243) versloeg de 21-jarige Ugo Humbert in 3-6, 7-5, 6-2 na 2 uur en 22 minuten. Humbert knikkerde donderdag David Goffin (N.2/ATP 14) nog uit het toernooi na een vlotte 6-3, 6-1 winst.

De jonge Fransman bracht de Brit nochtans aan het twijfelen door de eerste set in de wacht te slepen na 41 minuten speltijd. Hij sloot de set af met een blanco opslagspel dankzij een ijzersterke service. Ook de sterke forehand van de linkshandige Humbert maakte Murray het leven zuur.

De Schot kwam in tweede set meer in zijn spel en ging in het vierde spel door de opslag van Humbert. De hoop wakkerde weer op, maar de Fransman revancheerde zich meteen door de break te pakken op Murray. Op 6-5 kraakte de Fransman een tweede keer tijdens zijn opslagspel en liet Murray zo weer in het spel komen. Zijn derde dubbele fout betekende de 7-5 na 1 uur en 40 minuten.

Murray raapte toen al zijn moed en energie bijeen om de Fransman van zijn stuk te brengen in de derde set. Zijn ervaring bracht hem naar 3-0, een voorsprong die hij niet meer uit handen gaf. Hij plaatst zich voor het eerst in bijna twee jaar voor een finale. Het is de vierde overwinning op rij voor Murray, die sinds augustus terug is in het circuit. Hij treft in de finale de Zwitser Stan Wawrinka, nummer 18 van de wereld, die in zijn halve finale de maat nam van de 18-jarige Italiaan Jannik Sinner.

LEES OOK. Stan Wawrinka is eerste finalist in Antwerpen

Meer sportnieuws