Woedende Felice Mazzu toont live op tv foto op gsm waaruit fout van VAR moet blijken

Genk voelt zicht bekocht. De Limburgers gingen met 1-0 onderuit op het veld van Standard, maar claimen dat de bal in de actie vooraf buiten was. Moeilijk te zien op de beelden, oordeelde ook de VAR. Het doelpunt werd gevalideerd, tot woede van Genk en trainer Mazzu. Die stond nadien de pers te woord en fulmineerde zijn onvrede. Om zijn woorden kracht bij te zetten, pakte hij plots zijn telefoon om een screenshot te tonen van de bewuste fase, waarop het leer over de lijn lijkt te zijn. “Ik snap het niet.”

Raf Hermans

LEES OOK. Standard klopt Genk met kleinste verschil, met dank aan heerlijke knal van Bastien

De VAR was aan beide kanten kop van jut. Genk zag een treffer van Samatta afgekeurd worden wegens een voorafgaande fout, bij Standard vonden ze dat Dewaest eerst rood verdiende en vervolgens een strafschop veroorzaakte. Het leidde tot een bizarre tweet van Standard-voorzitter Bruno Venanzi. “Standard is sterker dan de VAR.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maar de meest besproken fase is ongetwijfeld de actie die leidde tot de goal. De bal lijkt buiten te gaan, bij Genk stoppen ze even met voetballen. De ref en zijn lijnrechter oordelen echter dat het leer binnen is gebleven, waarna Bastien de enige goal van de partij binnenknalt. De VAR kwam niet tussen, en dus is Genk boos.

Meer voetbalnieuws