© Photo News

Mathieu van der Poel past voor Koppenberg en start veldritseizoen op 3 november

Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) kruipt pas op 3 november de veldritfiets op. Dat betekent dat hij de Koppenbergcross overslaat en zo dus niét de volledige DVV Verzekeringen Trofee zal rijden.

Het was Philip Roodhooft die het nieuws bevestigde in de marge van de Telenet Superprestige-manche in Boom. “Mathieu is effectief aan het trainen”, klonk het aan Sporza. “We hebben even gewacht om het programma bekend te maken tot na zijn rustperiode. Die heeft wat langer geduurd.” Normaal gezien zou Van der Poel op 22 oktober in de Nacht van Woerden hernemen, maar dat gaat niet door. “We hebben overlegd met de organisatoren van Woerden en beslist dat hij daar niet zou starten. Dat is zeer vervelend voor hen, maar Mathieu zal nu zijn veldritseizoen starten op 3 november in Ruddervoorde.”

Dat betekent ook dat hij past voor de Koppenbergcross in Oudenaarde, traditioneel op 1 november. Van der Poel had nochtans in zijn hoofd om de volledige DVV Verzekeringen Trofee te rijden, maar dat gaat dus niet door. Aangezien ook de Wereldbeker en de Superprestige reeds gestart zijn, zal Van der Poel geen enkel klassement uitrijden.

De Nacht van Woerden (22 oktober) en de Koppenbergcross waren aan elkaar gelinkt voor Van der Poel: voor de zware cross in Oudenaarde had de Nederlander liefst een cross in de benen maar omdat hij past voor Woerden, past hij vervolgens voor Oudenaarde.

Meer sportnieuws