Antwerpse Koerden demonstreren derde keer op Groenplaats

De Groenplaats was vrijdagavond voor de derde keer het decor van een demonstratie van de Koerdische gemeenschap in Antwerpen. De Koerden demonstreerden tegen de aanvallen van Turkije in Syrië.

rvre

Zolang de Turken blijven aanvallen in Rojava, Syrië, zullen de Antwerpse Koerden op straat blijven komen. Dat zegt de woordvoerder van de demonstranten.

De Koerdische gemeenschap kwam vrijdag om 18u opnieuw samen met een vijftigtal demonstranten op de Groenplaats, al de derde keer sinds de inval van Turkije in Syrië. Ze hadden Koerdische vlaggen bij en scandeerde slogans tegen de Turkse president Erdogan.

“Turkije spreekt nu over een staakt-het-vuren, maar overtreedt de eigen regels. Zo zijn er vandaag (vrijdag, red.) opnieuw vijf burgerslachtoffers gevallen door een Turkse luchtaanval. Turkije zou ook verboden wapens gebruiken in het conflict. We bekijken hoe de situatie de komende dagen evolueert en hopen dat er snel meer hulpmiddelen en dokters naar de regio worden gestuurd. Alleen zo weten we wat er echt aan de hand is. Wij blijven meer aandacht vragen voor de problematiek en meer steun voor de Koerden daar”, klonk het vrijdag op de Groenplaats.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio