Videobeelden van granaataanslag in Guldensporenstraat vrijgegeven: parket zoekt dader uit filmpje

Het Antwerpse parket is op zoek naar de man die op 2 september een granaataanslag pleegde in de Guldensporenstraat in Borgerhout. De beelden van die aanslag zijn nu ook vrijgegeven.

sare,jtp

De beelden die de politie verspreidt zijn afkomstig van een camera aan de overkant van de straat, allicht die van de familie E.H. Toen de granaat in de vroege ochtend van 2 september ontplofte in de Guldensporenstraat keek iedereen onmiddellijk naar die familie. Zoon Mohamed is een gekende drugscrimineel en hun woning werd in het verleden al meermaals geviseerd. Zo schoten onbekenden er in december 2016 en februari 2017 op de gevel, die laatste keer met zwaar geschut.

In een reactie aan Gazet van Antwerpen betwistte de familie E.H. onmiddellijk na de feiten in september dat zij geviseerd werden. “Geloof ons, als wij echt het doelwit waren geweest, was het veel erger geweest. Dit was niet het werk van een expert”, was een familielid duidelijk.

Familie S.A.

Het verspreiden van de beelden maakt nu duidelijk dat de granaat inderdaad in de richting van een woning aan de overkant van de straat geworpen werd. Meer bepaald de woning van de familie S.A. Van die familie werden verschillende zonen in 2015 al veroordeeld voor drugshandel. Een van hen werd in 2013 - toen ook in de Guldensporenstraat - neergeschoten. Een schietpartij die later door de openbaar aanklager als een ‘afrekening in het drugsmilieu’ werd omschreven.

Onmiddellijk na de granaataanslag in september werd in het milieu verteld dat de granaataanslag gepleegd werd omdat een van de zonen van de familie S.A. betrokken was bij een cannabisplantage. Hij zou daar een deel van de oogst achtergehouden hebben, tot onvrede van zijn ‘zakenpartners’.

In het milieu circuleerde na de aanslag ook een naam van de vermoedelijke aanslagpleger. Die naam kwam ook terecht bij de speurders van de federale gerechtelijke politie die de zaak onderzoeken. Tot nu toe kwamen zij blijkbaar niet tot een doorbraak, getuige de verspreiding van het opsporingsbericht.

Indien u meer informatie heeft over de aanslag of als u de dader of het type fiets meent te herkennen, dan willen de speurders dit graag weten. Wie meer informatie heeft, kan terecht op het gratis nummer 0800/30.300

LEES OOK: OVERZICHT. Alle drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen

MEER OVER Drugsoorlog Antwerpen

Nu in het nieuws