© Bart Van den Langenbergh

Daders riskeren elk celstraf van vijftien maanden

Drietal steelt voor 6.500 euro aan sigaretten uit tankstation

Drie Nederlanders stonden vrijdag terecht voor een inbraak in een benzinestation op Grens in Poppel (Ravels). Eind november 2017 gingen ze daar aan de haal met een lading sigaretten ter waarde van 6.500 euro.

bvdl

Het Openbaar Ministerie vroeg de rechter om Davy V.W. (32) uit Tilburg, Joey P. en Anthon V. elk te veroordelen tot een effectieve gevangenisstraf van vijftien maanden. “In de nacht van 25 op 26 november 2017 drongen dieven binnen in het benzinestation via een bergruimte. De elektriciteit werd daarna afgesloten en in de shop zelf gingen ze aan de haal met sigaretten”, zei de openbare aanklager. “Een camera van een overliggend huis registreerde een verdachte auto met Nederlandse nummerplaat met daarin vier inzittenden. Drie mensen stapten uit bij het tankstation.”

Op 3 januari 2018 kon de politie de bewuste auto op de parking van McDonald’s in Turnhout onderscheppen. Davy V.W. was een van de inzittenden. Hij gaf toe dat hij tijdens de inbraak bestuurder was van de auto. In zijn gsm stonden berichten die leidden naar de twee andere beklaagden. De advocate van V.W. vroeg een straf met uitstel uit te spreken. “Die nacht is hij enkele vrienden gaan afzetten in Poppel. Daarna heeft hij sigaretten gekregen”, pleitte meester Annelore Kennis. “De man heeft werk en woont in Tilburg met zijn gezin.”

Vonnis op 15 november.

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio