© AFP

EUROPEAN OPEN. Youngster Sinner steekt ticket voor halve finale op zak

De Italiaan Jannik Sinner (ATP 119) heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van de European Open (hard/635.750 euro). Om een plek in de finale neemt hij het op tegen de Zwitserse routinier Stan Wawrinka (ATP 18).

De amper 18-jarige Sinner klopte in de kwartfinales in de Antwerpse Lotto Arena de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 53) in drie sets: 6-4, 3-6 en 6-3. De partij duurde 1 uur en 43 minuten. De Italiaan, die voor het Antwerpse toernooi een wildcard kreeg, kan zich plaatsen voor zijn eerste ATP-finale ooit. In de achtste finales schakelde hij het Franse eerste reekshoofd Gael Monfils (ATP 13) uit in twee korte sets: 6-3 en 6-2. Sinner is de jongste ATP-halvefinalist sinds de Kroaat Borna Coric, die zeventien was toen hij in 2014 in Bazel de laatste vier bereikte.

In de halve finales wacht Stan Wawrinka. Het vierde reekshoofd haalde het tegen de Fransman Gilles Simon (ATP 47) in de kwartfinales in drie sets: 6-3, 6-7 (6/8) en 6-2. De partij nam 2 uur en 17 minuten in beslag. De Zwitser telt zestien ATP-titels. Hij won in zijn loopbaan onder meer de Australian Open, Roland Garros en de US Open.

Meer sportnieuws