© TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Antwerp krijgt bouwvergunning voor uitbreiding stadion: capaciteit stijgt naar 23.000 zitjes

Het Antwerps schepencollege heeft vandaag de bouwvergunning voor de nieuwe Tribune 4 van het Bosuilstadion goedgekeurd. Dit betekent dat bouwbedrijf Ghelamco start met de werkzaamheden en Antwerp kan uitbreiden naar een totale capaciteit van 23.000 zitjes.

“Met het oog op de verdere uitbouw van de Bosuil-site is deze bouwvergunning een essentiële stap om onze club structureel uit te bouwen”, meldt de club. “Na de oplevering van deze tribune kan er vanaf het seizoen ’20-’21 Europees voetbal gespeeld worden in eigen stadion.”

In de nieuwe tribune wordt een groot sfeervak voorzien met een capaciteit van 3.800 staanplaatsen, die worden omgevormd naar zitplaatsen voor de Europese wedstrijden. Boven deze sfeertribune worden bijkomende zitplaatsen gecreëerd voor families en de jeugd, met een capaciteit van 3.855 zitplaatsen. Hierbij zijn ook 50 plaatsen voorzien voor mensen met een beperking. In deze tribune wordt ook een rondgang met drank- en eetgelegenheden voorzien.

De tribune zal ook dienst doen als trainingscentrum. Hierin worden onder meer kleedkamers, doucheruimtes, ontspanningsruimtes en revalidatieruimtes voorzien. Ook zullen de kantoren van de club in dit gebouw ondergebracht worden, zodat alle entiteiten gecentraliseerd worden.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws