Teamleider drugsondersteuningsteam vraagt (en krijgt) andere job bij politie

De teamleider van het drugsondersteuningsteam (DOT) van de Antwerpse politie zet een stap opzij. De hoofdinspecteur in kwestie heeft volgens onze informatie aan de korpschef gevraagd om een andere functie uit te oefenen binnen de politiezone, naar verluidt omdat hij zelf aanvoelde dat het niet meer haalbaar was om het DOT te blijven leiden.

sare

De man zal nu de leiding krijgen over het observatieteam drugs van de lokale politie. De leiding van het DOT wordt overgenomen door het management van de regio West (binnenstad) van de politiezone Antwerpen. De lege plaatsen bij het DOT zullen opgevuld worden volgens de standaard interne selectieprocedure. Ook ex-leden zullen aan die selectie moeten deelnemen als ze hun vroegere job terug willen uitoefenen. Bij politievakbond NSPV betwijfelt men of de voormalige leden van het DOT zullen staan springen voor hun oude job. “Zij moeten nu opnieuw gescreend worden voor de job die ze jaren gedaan hebben”, zegt Luc Goos van NSPV op ATV. “Daar zou ik ook voor bedanken.”

Bij de politiezone Antwerpen bevestigt men dat de teamleider een nieuwe functie gevraagd heeft. “Verder gaan we over personeelsdossiers niet in detail”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns. Voor de politie is het dossier nu afgesloten. “We hopen, net als de vakbonden, dat de rust nu snel weer kan keren.”

De lege plaatsen in het DOT ontstonden nadat vier ’klokkenluiders’ hun beklag hadden gedaan over de leiding van het team. Bemiddeling draaide op niks uit en de vier inspecteurs werden overgeplaatst. Dat nieuws sloeg in als een bom bij de rest van het team, daarop beslisten zes andere speurders om eveneens het team te verlaten. De werking van het DOT loopt door die interne onvrede al een dikke maand stroef.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio