Bella Hadid is de mooiste vrouw ter wereld, volgens wiskundige formule

Het Amerikaanse topmodel Bella Hadid (23) is de mooiste vrouw ter wereld. Althans, dat vindt de Londense cosmetisch chirurg Julian De Silva. Hij analyseerde gezichten van verschillende beroemde vrouwen met behulp van moderne technieken, die de klassieke Griekse ‘Golden Ratio of Beauty Phi’ implementeren.

vwh

De zogenoemde ‘gulden snede’ werd gebruikt door kunstenaars zoals Michelangelo en Leonardo da Vinci om de schoonheid van hun werken wiskundig te berekenen, inclusief de schoonheid van vrouwelijke onderwerpen. De belangrijkste regel: hoe meer symmetrie, hoe mooier.

De Silva onderwierp beroemde dames aan de Griekse formule, waarbij alle elementen - onder meer de lengte en breedte van het gelaat, lippen, neus, ogen - werden gemeten voor uiterlijke perfectie. Wat blijkt? Het gezicht van Bella Hadid leunt met een score van 94,35 procent het dichtst aan bij de ultieme schoonheid volgens de Golden Ratio. “Ze had de hoogste totale meetwaarde voor haar kin, die met een score van 99,7 procent slechts 0,3 procent verwijderd is van de perfecte vorm.”

Top tien

Hadid wordt op de voet gevolgd door Beyoncé, die met 92,44 procent de tweede mooiste vrouw ter wereld wordt bevonden. Haar wenkbrauwen en kin houden Queen B weg van de eerste plaats. Actrice Amber Heard (91,85) vervolledigt de top drie. Nummer vier en vijf zijn respectievelijk voor zangeressen Ariana Grande en Taylor Swift. De top tien wordt verder aangevuld door model Kate Moss, actrice Scarlett Johansson, actrice Natalie Portman, zangeres Katy Perry en model Cara Delevingne.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode & Beauty