© AF

Zuiderring nog lange tijd afgesloten door vrachtwagen die er lading toxische stoffen verliest

De Molse burgemeester Wim Caeyers heeft het gemeentelijk rampenplan afgekondigd op advies van de brandweer. Op de kruising van de Zuiderring (N71) met de Postelsesteenweg in Mol heeft een vrachtwagen een groot deel van zijn lading toxische stoffen verloren. De wolk drijft af richting Mol-Rauw.

af, tval

Burgemeester Wim Caeyers (CD&V) coördineert de hulpdiensten bij het afhandelen van het incident. “Het gaat om een ladingverlies. De vrachtwagen verloor wellicht enkele honderden liters gechloreerde solventen over een totale lengte van zowat 300 meter. Gechloreerde solventen zijn toxisch en licht ontvlambaar, waardoor we de hele buurt meteen afgesloten hebben. Specialisten voeren momenteel metingen uit en hun bevindingen zouden snel bekend moeten zijn. Ik verwacht dat we dan snel kunnen afschalen, maar dat doen we alleen als er geen gevaar is voor de inwoners van Rauw. De Zuiderring zal wel nog lang afgesloten blijven voor de reinigingswerkzaamheden.”

© Annelies Frederickx

Doordat de Zuiderring volledig afgesloten is in beide rijrichtingen wordt het verkeer omgeleid via de Kiezelweg en de Paviljoenstraat. Gewonden vielen er niet. Omwonenden krijgen het advies ramen en deuren gesloten te houden. Ook de school in Mol-Rauw is gevraagd om de kinderen voorlopig binnen te houden. Er wordt bekeken of de kinderen straks om 15.30u naar huis kunnen. Dat geldt ook voor de leerlingen in middelbare scholen in het centrum van Mol. Voorlopig wordt aan de scholen gevraagd hen niet naar huis te laten vertrekken zolang er niet meer informatie is.

© Annelies Frederickx

Uit de metingen door de brandweer blijkt dat de schuilmaatregelen niet nodig zijn voor het volledige grondgebied van Rauw. Enkel tussen Postelstesteenweg, Haagdoornstraat en Zuiderring blijven de schuilmaatregelen (binnen blijven, ramen en deuren sluiten, ventilatiesystemen uit) van kracht. De Hazelaarstraat en de Hulsstraat behoren ook tot dit gebied. De Zuiderring blijft afgesloten tussen Kiezelweg en Postelstesteenweg. De Kiezelweg is volledig open. Dat geldt ook voor de volledige Postelsesteenweg. Enkel vlak bij de vrachtwagen zijn er nog verhoogde metingen. De Zuiderring blijft afgesloten voor de opkuis van de toxische stoffen. Hoe lang die afgesloten blijft, is op dit ogenblik nog niet duidelijk.

Gemeente Mol, 014-33.09.60, communicatie@gemeentemol.be

MEER OVER Blikvangers Kempen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio