© RR

18 van de 85 meldingen raakten opgelost

Fiets- en voetpadenteam boekt eerste resultaten

Een maand na de opstart van het fiets- en voetpadenteam in Mechelen loste de speciale eenheid binnen de uitvoeringsdiensten 18 van de 85 binnengekomen meldingen op.

Ward Bosmans

Alle meldingen over beschadigingen of mankementen aan fiets- of voetpaden worden door de stad zorgvuldig geregistreerd. Op een maand tijd waren er dat 47 over voetpaden en 38 over fietspaden. In de meeste gevallen gaat het over beschadigingen aan het wegdek. Het team, dat een maand geleden in het leven werd geroepen om de problematiek te lijf te gaan, kon in die tijd al 18 van die meldingen volledig oplossen. De opvolging van 32 andere meldingen werd opgestart.

Uiteraard kan niet alles meteen vervangen worden omdat er bijvoorbeeld materiaal moet besteld worden of omdat er een meer structurele aanpak nodig is. “De grote, structurele ingrepen vragen iets meer tijd en geld. Het fiets- en voetpadenteam kan snel schakelen en op korte tijd met kleine ingrepen grote verbeteringen aanbrengen. Mechelaars spreken hen daar op straat ook over aan. Ze zijn blij dat er naar hen geluisterd wordt en dat er met hun input iets gebeurt”, zegt schepen van Openbare Werken Patrick Princen (VLD-Groen-M+).Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio