© Joris Herregods

Krasloten klagen armoede aan: “Hoeveel jongeren hebben geen diploma: 5%, 13% of 21%?”

Hoeveel jongeren verlaten in Antwerpen de middelbare school zonder diploma? Met die vraag trokken medewerkers van beweging.net, STA-AN, Samenlevingsopbouw, Welzijnszorg, Welzijnsschakels, ACV, ABVV en Linx+ donderdagmiddag naar vijf plaatsen in Antwerpen.

anro

Op een kraslot konden voorbijgangers het vakje afkrabben met de mogelijke antwoorden: 5%, 13% of 21%. Het juiste antwoord is het derde, een op de vijf leerlingen in de stad Antwerpen dus. Met het schokeffect dat die vaststelling oplevert, wilden de organisaties het gesprek aangaan met mensen op straat. De actie StopArmoede.nu vond plaats op de Werelddag van Verzet tegen Armoede Armoede en schoolverlaten zijn aan elkaar gelinkt, is de redenering.

“Een diploma, een goede job en voldoende inkomen zijn de belangrijkste sleutels om armoede te verhinderen”, klinkt het. De organisaties pleiten ervoor om ook in het secundair onderwijs een maximumfactuur in te voeren, communicatie naar ouders over school van hun kinderen laagdrempelig en meertalig te maken en kinderen die geschorst worden of geen school meer hebben, goed op te vangen.

Sp.a-schepenen Tom Meeuws en Jinnih Beels waren gisteren op de Groenplaats aanwezig om de actie te ondersteunen. (

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio