© ram

Garage Dickens viert 30ste verjaardag op originele manier

Klanten van garage Dickens op de Sint-Lenaartseweg kunnen deze maand van een mooi geschenk genieten. Naar aanleiding van de dertigste verjaardag kost de carwash slechts 2,50 euro.

Ronny van den Ackerveken

Ludo Dickens en zijn vrouw Chris Verheyen (beiden 63) openden begin oktober 1989 een garage voor het automerk Renault. “We zijn nooit verhuisd”, vertelt Chris. “Twee jaar na de start is de carrosserie erbij gekomen. In 2005 is een compleet nieuwe toonzaal gezet. De carwash en de toonzaal voor tweedehandsvoertuigen kwamen er later bij. Ludo en ik zijn hier nog elke dag.” Intussen stapten zonen Geert en Koen mee in het bedrijf. “We zijn een familiebedrijf pur sang”, zegt Geert. “Ik ben verantwoordelijke voor de verkoop en mijn broer doet de naverkoop. Naast onze familie werken hier zes personeelsleden. Er staan vacatures open voor mecaniciens en de afdeling carrosserie. De meerderheid van onze medewerkers zijn ongeveer direct na hun schoolopleiding hier begonnen. Er is weinig personeelsverloop, mede door de familiale sfeer.”

Filmpje

Op de website en de Facebookpagina van garage Dickens staat een filmpje waarin Ludo, Chris en de twee zonen te zien zijn om het dertigjarig bestaan aan te kondigen. “Eerlijk gezegd ontdekten we pas vorige maand dat de garage een jubileum viert”, zegt Geert Dickens. “We vonden wel dat er iets mee gedaan moest worden en hebben een ludiek filmpje gemaakt. Verder kwam het idee om in de carwash deze maand de prijs uit 1989 te hanteren. Dat was toen honderd Belgische frank, wat nu overeenkomt met 2,50 euro. En wie deze maand een auto bij ons koopt, krijgt er een jaar gratis carwash bij. Dat zijn 24 beurten, dus twee keer per maand. De klanten zijn veeleisender geworden dan vroeger, maar we merken dat ze de persoonlijke aanpak van onze compacte organisatie waarderen. De eerste maanden van het jaar worden de meeste auto’s verkocht dankzij het Autosalon en de bijhorende reclame. In onze showroom staat sinds kort het nieuwste model van Renault Zoe, een elektrische wagen. Daar wordt veel van verwacht in 2020.”

www.dickens.be

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio