© BELGAIMAGE

Elise Mertens verliest in Luxemburg van Jelena Ostapenko: “Haar service was niet goed en haar derde bal ook niet”

Eerste reekshoofd Elise Mertens (WTA 19) is donderdag uitgeschakeld in de tweede ronde (achtste finales) van het WTA-toernooi in Luxemburg (hard/250.000 dollar). Belgiës nummer 1 verloor in drie sets van de Letse Jelena Ostapenko (WTA 63): 4-6, 6-2 en 6-2 na 1 uur en 58 minuten.

LEES OOK. Elise Mertens ook enorm verrast door comeback van Clijsters: “Ik heb Kim al zien trainen, dat zag er verdomd goed uit”

Het was het eerste duel tussen Mertens en de voormalige winnares van Roland Garros (in 2017), met een wildcard op de hoofdtabel.

In de kwartfinales neemt Ostapenko het op tegen de winnares van het Duits onderonsje tussen Andrea Petkovic (WTA 75) en qualifier Antonia Lottner (WTA 210).

“Haar service was niet goed en haar derde bal ook niet”

“Haar service was niet goed en haar derde bal ook niet”, verklaarde coach Robbe Ceyssens de nederlaag. “Op die derde bal (de eerste na de return) varieerde ze niet genoeg en als je die derde bal te kort slaat, kom je in de problemen. Ze moet ook proberen meer punten te winnen op haar tweede opslag. Daarop is ze nog te weinig agressief. Ook op de tweede service moet ze durven aanvallen.”

Alison Van Uytvanck (WTA 48) moest dinsdag opgeven in haar eersterondepartij tegen de Roemeense qualifier Monica Niculescu (WTA 111). Ze blesseerde zich aan de enkel en gooide de handdoek bij een 4-2 voorsprong in de eerste set.

Meer sportnieuws