Van parels tot punk: deze juwelen draag je in de winter

Je kleerkast een trendy update geven zonder een volledige, nieuwe garderobe aan te schaffen? Het kan. Met accessoires slaag je er in een handomdraai in om je look compleet bij te schaven. Denk bij juwelen aan veel kristallen, flink wat parels, dikke schakelkettingen en een dosis kleur.

VVA

TREND 1: Fonkelende, glamoureuze kristallen

Lange, kristallen oorbellen zijn het absolute hebbeding voor een glamoureuze outfit de komende winterperiode. Dat is alvast de mening van Cushnie, Prabal Gurung en Paco Rabbane. Mag het zelfs nog iets meer zijn? Combineer je lange, kristallen oorbellen dan nog met een fonkelende, kristallen halsketting.

© Catwalk Pictures

TREND 2: Dol op logo’s

Pronken met je oorbellen van Chanel, je handtas van je Dior of je schoenen van Louboutin? Dat mag deze winter ongegeneerd. En deze obsessie voor logo’s vertaalt zich nu ook naar de verschillende juwelencollecties.

© Catwalk Pictures

TREND 3: Felle kleurtjes

Roze, rood, geel, oranje … wie de koude, grijze wintermaanden niet als een grijze muis door wil, kan kiezen voor kleurrijke juwelen die elke outfit opvrolijken. Gezien bij Brandon Maxwell, Jacquemus, Anna Sui, Stella McCartney en Versace.

© Catwalk Pictures

TREND 4: Dikke, gouden schakels

Wie zich bekende rappers voor de geest haalt, ziet slechts één ding op zijn netvlies gebrand: een dikke, zware, gouden ketting. Niet meteen het meest subtiele, stijlvolle juweel op de markt, maar momenteel is het wel zowat het populairste op de catwalk én op de sociale media.

© Catwalk Pictures

TREND 5: Klassieke, witte parelkettingen

Het spreekt voor zich dat Chanel parels de catwalk opstuurt, maar ook heel wat andere modehuizen gingen vlijtig aan de slag met deze klassieker onder de klassiekers. Zo plaatste Christian Dior een eenvoudig, fijn parelsnoer in de kijker, koos Adeam ervoor om twee trends, parels én schakels, te verenigen in één en mocht het bij Chanel en Mark Fast iets opvallender.

© Catwalk Pictures

TREND 6: Punk

Zwarte silhouetten, donkere, imperfect aangezette ogen, stoere, lederen combatschoenen en juwelen met vervaarlijke pinnen. Een dosis punk lijkt echt wel onmisbaar de komende winter in alle facetten van het modebeeld. Vooral gespot bij de grote modehuizen Gucci, Versace, Prada en Alexander McQueen.

© Catwalk Pictures

NIET TE MISSEN