Man met hamer valt personeelslid lyceum Cadixstraat aan

Een onbekende met een hamer heeft donderdagochtend een personeelslid aangevallen in het Stedelijk Lyceum in de Cadixstraat. Het slachtoffer raakte lichtgewond, de dader vluchtte weg.

De feiten speelden zich donderdagochtend even voor 8.30 uur af in het Stedelijk Lyceum Cadix in de Cadixstraat op het Eilandje. Een onbekende man stapte gewapend met een hamer de school binnen en viel een 21-jarig personeelslid aan. Het slachtoffer raakte bij de aanval lichtgewond. Ook een 51-jarige persoon die tijdens de schermutseling tussenbeide wilde komen liep lichte verwondingen op. De twee gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging.

(Lees verder onder de video)

De dader vluchtte na de aanval het schoolgebouw uit, gevolgd door een getuige. “Onze ploegen hebben nazicht gedaan in de omgeving maar konden de verdachte niet meer aantreffen”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Hij wordt verder opgespoord door de lokale recherche.”

Volgens de eerste vaststellingen was de aanval een gerichte actie tegen het slachtoffer en ging het niet om een lukraak geval van geweld in een school. De feiten werden voorlopig gekwalificeerd als een moordpoging. Over het motief voor de aanval is nog niets bekend.

(sare)

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio