Beerschot knokt zich voorbij Virton en boekt eerste zege onder coach Losada

Beerschot is zaterdag voor het eerst sinds 14 september nog eens als winnaar van het veld gestapt. Oogstrelend was het allemaal nog niet tegen Virton, maar na vier nederlagen en een gelijkspel is de driepunter wel een stevige mentale opsteker. Brogno en Holzhauser zorgden voor de Kielse doelpunten.

Voor de tweede week op rij begon Hernan Losada met een ander systeem aan de wedstrijd. Na de 4-4-2 tegen Westerlo koos de Argentijn bij de komst van Virton voor een 4-1-4-1 met Noubissi eenzaam in de spits. Tissoudali, Saint-Louis en Vancamp verdwenen uit de ploeg. Holzhauser, Brogno en Dom, in een rol als breker voor de defensie, namen hun plaats in. Op links eiste de teruggekeerde Vorogovskiy zijn plaats terug op. 

In aanloop naar de wedstrijd werden de jeugdspelers nog even in de kijker gezet met de traditionele jeugdparade. We raden hen aan om echter niet al te veel mee te nemen van de eerste helft. Langs beide kanten werden we getrakteerd op een festival aan misverstanden en slechte passes. Een echte rommelpot. Gelukkig kon je hier als voetbalfan niet van worden. Dat zowel Beerschot als Virton in het eerste kwart tot scoren kwamen na gestuntel bij de tegenstander hoefde dan ook niet te verbazen. Noubissi profiteerde van balverlies in de Luxemburgse defensie en schotelde Brogno de openingsgoal voor. 

De Kielse vreugde was echter van korte duur en Brogno ontpopte zich al snel tot anti-held. De aanvaller ging op eigen helft aan het dribbelen en speelde het leer onoordeelkundig richting het centrum. De bezoekers profiteerden optimaal: Koré onderschepte het leer en speelde Lapoussin aan. De Fransman wrong zich eenvoudig tussen twee paars-witte verdedigers door en schoof de gelijkmaker voorbij Vanhamel. 

Het blunderboek van Beerschot had er vijf minuten later bijna een extra hoofdstuk bij, maar Vorogovskiy redde de meubelen na een knullige uitschuiver van Prychynenko. Aan de andere kant deed ook Couturier zijn duit in het zakje. De Franse middenvelder had een voorzet van Koré maar in het lege doel te duwen, maar trapte een gat in de lucht. Een onvoorstelbare misser. 

En ook een dure misser voor de seizoensrevelatie in 1B, want het was Beerschot dat ondanks een slappe pot en enkele geslaagde ontsnappingen nog met een voorsprong de rust in dook. Moris plantte zijn voet in de rug van Réda: strafschop. De ex-speler van KV Mechelen toonde zich de voorbije maanden een betrouwbaar sluitstuk, maar pakte hier niet uit met zijn slimste actie. Holzhauser zette zich, nu zonder discussie met Noubissi, achter de bal en plaatste het leer onder Moris in het hoekje: 2-1. 

Voetballend werd het niveau na de pauze wat opgekrikt. Passes bereikten nu wel vaker hun bestemming en ook technisch was het iets aangenamer om naar te kijken. Zelfs een bleke Placca pakte net voor zijn wissel uit met een knappe dribbel. Toch bleef de wedstrijd wat kansen betreft lange tijd in spaarstand. Rond het uur plaatste Brogno een voorzet van Maes net naast, aan de andere kant volgde Koré zijn voorbeeld. 

De slotfase had nog het moment moeten worden voor Noubissi. De Kameroener is al weken op zoek naar zijn eerste competitietreffer, maar zal nog wat langer moeten wachten. Twee opgelegde kansen kreeg de bonkige aanvaller, twee keer stond Moris in de weg. In eerste instantie was het schotje van Noubissi gewoon te flauw, even later was de redding van de bezoekende doelman gewoon knap. De nummer 9 van Beerschot probeerde zichzelf onder de grond te verstoppen, maar kreeg de steun van het publiek, dat luidkeels zijn naam scandeerde. De eerste zege in meer dan een maand heeft de fans alvast terug wat milder gestemd. 

ONS OORDEEL. Scores van 4 tot 8 na Beerschot-Virton

Meer voetbalnieuws