© rr

Verboden opgeheven na blauwalgenbloei in Antwerpse waterwegen

Op verschillende waterwegen in de Antwerpse regio heerste tijdens de zomermaanden een captatieverbod en een verbod op zachte recreatie. De boosdoener was de talrijke blauwalgenbloei. Intussen zijn de verboden niet langer nodig en worden ze opgeheven.

bap

De Vlaamse Waterweg nv trof de afgelopen maanden in verscheidene kanalen de groei van blauwalgen aan. Hierop werd beslist om op delen van de kanalen Dessel-Kwaadmechelen, Dessel-Turnhout-Schoten, Bocholt-Herentals, het kanaal naar Beverlo, het Albertkanaal, het Netekanaal en de Schelde-Rijnverbinding een captatieverbod en een verbod op zachte recreatie in te voeren.

Er wordt regelmatig gecontroleerd of de blauwalgengroei nog aanwezig is. Bij een recente controle bleken er geen blauwalgenbloei en geen gevaarlijke concentraties aan toxische stoffen in de waterwegen te zitten. De verboden worden dus opgeheven. In de stroomgebieden van de Laarse Beek en de Zwanebeek geldt nog wel een captatieverbod omdat het waterpeil er nog kritisch laag staat.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio