Fietsen, juwelen, tuinmateriaal: politie Brasschaat zoekt eigenaars van lange lijst gestolen spullen

De politie van Brasschaat is op zoek naar de eigenaars van een hele waslijst aan gestolen spullen die werden teruggevonden tijdens een onderzoek naar een reeks diefstallen in België en Nederland. Wie zijn of haar spullen herkent, kan zich nog tot november aanmelden bij de politie.

Juwelen, fietsen, flatscreens, gps’en, ladders, zelfs een pneumatische metaalschaar: de lijst die te raadplegen is op de website van de politie van Brasschaat is lang. Meer dan vijfhonderd items werden teruggevonden tijdens het onderzoek naar een reeks diefstallen in huizen en geparkeerde bestelwagens in België en Nederland.

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft een man in verdenking gesteld, maar er zouden ook minderjarigen betrokken zijn bij de diefstallen. Het gerechtelijk onderzoek loopt nog. De gestolen spullen werden teruggevonden in de garage van de verdachte.

Aankoopbewijs

Ondertussen zoekt de politie van Brasschaat naar de eigenaars van de voorwerpen. Wie meent dat één of meerdere voorwerpen van hem of haar zijn, kan zich nog tot 1 november melden bij de politie. Dat kan via een online formulier, telefonisch via 03/650.35.00 of op het bureel in de Hemelakkers in Brasschaat.

De politie benadrukt dat eigendomsbewijzen noodzakelijk zijn. “U moet kunnen aantonen dat de voorwerpen van u zijn met bijvoorbeeld foto’s, aankoopbewijzen of een proces-verbaal”, klinkt het. “Breng dit dus mee naar het bureel of voeg het toe in het formulier op de website.”

“Nadat de lokale politie uw gegevens heeft gecheckt, zal u op een later tijdstip worden uitgenodigd voor een kijkdag in de zone. Indien daadwerkelijk blijkt dat het voorwerp u toekomt, zal het nodige gedaan worden opdat u het kan terugkrijgen.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio