© Mia Uydens

Kort overleg bij Kingspan Insulation levert geen akkoord op

Een overleg van vijf minuten tussen directie en vakbonden bij isolatiefabrikant Kingspan in Turnhout heeft donderdagochtend niets opgeleverd. Dat laat de socialistische vakbond ABVV weten. De directie zou ten laatste vrijdagochtend met een nieuw voorstel komen, tot dan staakt het personeel voort.

Dinsdag legden de arbeiders van de late en nachtploeg bij Kingspan Insulation NV, waar isolatieplaten worden geproduceerd, spontaan het werk neer. De aanleiding voor het sociaal conflict zijn moeizame onderhandelingen over onder meer een loonsverhoging, fietsvergoeding en anciënniteitsverlof. Een eerste voorstel van de directie werd op 4 oktober ruim weggestemd. Een nieuw voorstel bleef daarna uit.

Een nieuw gesprek tussen vakbonden en directie op donderdagochtend leverde niets op. Volgens de ABVV liet de directie weten dat ze nog geen info konden geven en aan het “herrekenen” zijn. “De werkgever verwacht in de loop van de dag ‘iets’ te kunnen zeggen, maar ten laatste morgenvroeg (vrijdagochtend, red.) komt er een vernieuwd voorstel.”

De vakbonden spraken donderdagochtend het personeel toe. Er wordt voort gestaakt in afwachting van een nieuw voorstel. Als er effectief een voorstel volgt, wordt daar vrijdagochtend om 9u over gestemd. Indien meer dan 66% van de werknemers dat voorstel afkeurt, wordt er voort gestaakt.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio