Stad neemt Geel Wintert zelf in handen

Kerstsfeer in de winterbar van Geel Wintert: ook dit jaar gaat het evenement door. Foto: Hans Otten

Blikvanger derde editie wordt open schaatspiste in kunststof

Stad neemt Geel Wintert zelf in handen

Print
Geel -

De overeenkomst tussen de stad Geel en Satellite Ice Benelux voor de organisatie van Geel Wintert is al na twee jaar stopgezet. Om de Gelenaars toch nog winter- en kerstpret te garanderen, neemt de stad het project over.

Het eindejaarsevenement Geel Wintert op de Markt van Geel kende in 2017 niet meteen een droomstart, maar na enkele aanpassingen was de tweede editie al een hele vooruitgang. Vooral de ijspiste bleek met tienduizend bezoekers een schot in de roos. Maar de overeenkomst die de stad Geel met Satellite Ice Benelux voor tien jaar afsloot, is nu anderhalve maand voor de derde editie door het stadsbestuur verbroken.

“De ondernemer liet deze zomer al weten dat hij het opzet flink wilde inkrimpen en de retributie van 12.000 euro niet wilde betalen”, zegt de Geelse schepen van Economie Tom Corstjens (N-VA). “Met nog maar een paar weken te gaan, hebben we als stad dan zelf snel het heft in eigen handen genomen. Er komen nog wel enkele wijzigingen tegenover vorig jaar, onder meer in de aankleding, opstelling en sfeer.”

De voornaamste aanpassing is te vinden in de schaatsbaan. “We kregen na de editie van vorig jaar nogal wat commentaar dat we er voor de koeling van de piste 25.000 euro aan brandstof doordraaiden. Omdat we ook als stad een voorbeeldfunctie hebben inzake duurzaamheid, hebben we nu zoals in Brugge gekozen voor een openluchtpiste met kunststofpanelen waarop vlot geschaatst kan worden. Het grote voordeel is dat een berg technisch materiaal niet langer nodig is en we flink op brandstof besparen”, zegt Corstjens. Geel Wintert gaat al op 29 november van start om ook scholen de kans te geven te schaatsen, en duurt tot 5 januari.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio