© BELGA/Photo News

KV Mechelen krijgt tweede thuismatch op rij uitverkocht: enkel in 1989 meer supporters in onderling duel met Antwerp

KV Mechelen speelt voor de tweede thuismatch op rij voor een vol stadion. Na het volle huis tegen Club Brugge, vlogen ook voor de topper tegen Antwerp alle 16.500 tickets de deur uit. Het is de grootste opkomst tussen de twee grootmachten uit de provincie sinds 1989.

tsfn

De grote opkomst voor KV Mechelen - Antwerp bewijst nog maar eens dat beide clubs uit de provincie Antwerpen een hoogconjunctuur beleven. KV Mechelen (vijfde in de stand) mocht bekerwinst én promotie vieren vorig seizoen en Antwerp (vierde in de stand) verbaasde vriend en vijand in Play-off 1 én de kwalificatiewedstrijden voor de Europa League. Supporters willen die successen voor geen goud missen. Dat bleek bij KV Mechelen ook al twee speeldagen voor de topper tegen Club Brugge.

Een tweede statistiek: de opkomst was sinds 1989 nog nooit zo groot in een onderlinge confrontatie tussen Malinwa en de Great Old. Op 15 april 1989 zagen 19.000 supporters hoe Antwerp in het Bosuilstadion ten onder gingen met 0-2 door doelpunten van Wim Hofkens en Erwin Koeman. Onder anderen Lehnhoff, Smidts en Claesen droegen rood-witte plunjes, geel-rood had Preud’homme, Den Boer en Wilmots in hun rangen lopen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws