Man (22) staat terecht voor drugshandel

Het Openbaar Ministerie heeft een voorwaardelijke straf van een jaar gevorderd tegen Jens R. uit Sint-Katelijne-Waver voor drugshandel. De man kwam in het vizier van de speurders terecht tijdens een ander onderzoek. Bij de uitlezing van een gsm stootte men op een berichtje waaruit bleek dat R. drugs aankocht en op zijn beurt verder verkocht. Bij een huiszoeking werd een kleine hoeveelheid cannabis, twee cannabisplanten en een weegschaaltje aangetroffen.

tdk

“Later werd nog een sms verstuurd naar een van zijn afnemers met de boodschap dat hij ging stoppen met dealen omdat zijn bazen aangehouden waren”, zei openbaar aanklager Philippe Van Ingelgem.

Volgens de verdediging had Jens een toevlucht gezocht tot cannabis omwille van psychische problemen. “Een arts had hem medicatie voorgeschreven, maar daardoor kon hij niet meer functioneren en voelde hij zich als een zombie. Met cannabis ging het beter”, zei advocaat Carl Keirsmaekers. R. zelf gaf toe dat hij dagelijks tot vier jointjes rookt. Vonnis valt op 13 november.MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio