© BELGA

Sportieve baas van Jumbo-Visma over Van Aert: “Als ik Chris Froome zie lopen, dan gaat het bij Wout makkelijker”

Dinsdag werd het parcours van de Ronde van Frankrijk 2020 officieel voorgesteld. Voor Jumbo-Visma was onder andere sportief manager Merijn Zeeman aanwezig en die sprak tegenover Sporza even over Wout van Aert.

Vincent Van Genechten

Bijna drie maanden na zijn zware val in de Tour kan de 25-jarige Van Aert weer trainen op de weg. Een nieuwe stap in zijn lange revalidatie. “Voorlopig moet ik mij beperken tot een uurtje per dag, want de kracht in mijn rechterbeen is nog te zwak. Ik moet geduld hebben, maar dat ik toch weer op de weg kan fietsen, is goed voor het kopje”, zei hij vorige week in een gesprek met ons.

Maar hoe groot schatten ze bij Jumbo-Visma de kans in dat Van Aert volgend jaar opnieuw de Tour rijdt? “Ik denk groot, zeker”, klinkt het bij Zeeman. “Het gaat de goede kant op. We hebben maandag nog gesproken en half november komen we met een nieuwe update. Ik zag net Chris Froome over het podium lopen en Wout loopt al een stuk makkelijker. Dat gaat goed. Natuurlijk moeten we afwachten, maar zoals het nu gaat verwacht ik dat het goedkomt.”

En een goede Van Aert kunnen ze bij het Nederlandse topteam altijd gebruiken. “Of voor Dylan (Groenewegen, red.) of om zelf te sprinten of voor een kopman is Wout een fantastische renner. Ik verwacht dat het goedkomt want ik denk dat hij mensen heeft die hem goed adviseren. Toon Claes heeft dat goed gedaan, Lieven Maesschalck behandelt hem nu. Dat zijn heel verstandige mensen en onze medische staf monitort hem. Wout is een professional, die weet dat het niet te snel kan.”

© Photo News

MEER OVER Wout van Aert

Meer sportnieuws