© Politiezone Antwerpen

Na frustraties buurtbewoners: politie houdt actie tegen achtergelaten voertuigen op het Kiel

De Antwerpse politie heeft deze week een controleactie gehouden tegen achtergelaten en langdurig geparkeerde auto’s op het Kiel. De actie kwam er naar aanleiding van klachten uit de wijk. Een vijftal voertuig zal worden weggehaald.

dvd

Heel wat buurtbewoners uit de omgeving van het Kiel lieten aan het wijkteam daar weten dat ze de langdurig achtergelaten voertuigen, aanhangwagens en bromfietsen beu zijn. “Omdat de ergernis zo groot werd, heeft het wijkteam besloten om een gerichte controleactie op te zetten”, zegt de Antwerpse politie in een persbericht. Die vond afgelopen zondag plaats.

In de Jan De Voslei, aan de zijkant van het Kielpark, had iemand zijn auto met een ingeslagen ruit al sinds juli niet meer verplaatst. “Het voertuig was zwaar bevuild en niet op slot”, aldus de politie. “De eigenaar kon niet worden bereikt en nam zelf geen initiatief om de auto weg te halen. Hij zal dus op kosten van de eigenaar verwijderd worden. Er werd ook een proces-verbaal opgesteld omdat de keuring al sinds 2018 verlopen is.”

Bromfiets zonder nummerplaat

Aan het woonerf aan de Jan de Voslei en de Alfred Coolsstraat stond al een hele tijd een bromfiets onaangeroerd. “De eigenaar werd midden september in kennis gesteld dat hij hem moest verplaatsen”, klinkt het. “Een maand later stond de bromfiets er nog steeds, en nog steeds was hij niet verzekerd of voorzien van een kentekenplaat. De eigenaar wilde zijn voertuig niet meer terug en liet het over aan de overheid om de bromfiets weg te halen. Dat gebeurt dus ook, maar op kosten van de eigenaar. Hij kan zich ook aan een boete verwachten.”

Een zwaar bevuild voertuig dat al geruime tijd storend in de omgeving van een kruispunt aan de Julius De Geyterstraat staat, werd volgens de politie al twee keer geverbaliseerd: een eerste keer omdat de keuring al sinds 2014 is verlopen en een tweede keer voor het langdurig parkeren van een niet rijvaardig voertuig op de openbare weg. “We hebben de eigenaar in het verleden al meerdere keren op zijn plichten gewezen en ook tijdens de actie werd er twee keer bij hem aangebeld”, zegt de politie. “Alle pogingen ten spijt zal het voertuig weggehaald worden op kosten van de eigenaar.”

In diezelfde straat werden ook nog een aantal boetes uitgeschreven. Een lichte vrachtwagen stond zowel in de voormiddag als in de namiddag in een dubbele file; de eigenaar kreeg twee boetes. Ook een vrouw die haar auto op de stoep had gezet om inkopen te doen, ging op de bon.

Lekke band

Aan de VIIde Olympiadelaan werd een aanhangwagen aangetroffen zonder kentekenplaat. Het wijkteam kon achterhalen wie de eigenaar was en wees hem op zijn plichten. “Hij werd op de hoogte gebracht van het feit dat een kentenkenplaat verplicht is en dat een aanhangwagen niet langer dan 24 uur op dezelfde plaats mag geparkeerd staan. De eigenaar deed het nodige”, aldus de politie.

Aan het Kielsbroek staan al maandenlang twee aanhangwagens. Ze zouden onderdeel geweest zijn van een koelwagen van een marktkraam. Ook deze wagens zullen opgehaald worden op kosten van de Nederlandse eigenaar.

In die straat staat al sinds geruime tijd een lichte vrachtwagen met een lekke band. De keuring van het voertuig is al verlopen sinds juni 2018. “De eigenaar werd door onze diensten gecontacteerd en legde een geldig verzekeringsbewijs voor, maar zijn keuring was verlopen. Hij kreeg dus de raad het voertuig te verwijderen en een pv.”

Asociaal geparkeerd

Tot slot werden ook aan de sporthal aan de Emiel Vloorsstraat drie voertuigen geverbaliseerd. “Niet omdat ze er al lang stonden, maar omwille van het asociaal parkeergedrag”, verduidelijkt de politie. “Twee van de voertuigen stonden hinderlijk geparkeerd, vlakbij de ingang en buiten de parkeervakken. En dat terwijl er aan de achterkant van de sporthal nog voldoende parkeerplaatsen vrij waren. Er stond ook een voertuig om de plaats voor mindervaliden zonder een kaart.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio