© Google Street View, rr

Succes dankzij ANPR-camera’s: twee Serviërs aangehouden na inbraak in Turnhout

De raadkamer in Turnhout heeft gisteren de aanhouding bevestigd van twee verdachten van een inbraak in Turnhout. Ze konden worden gearresteerd met de hulp van ANPR-camera’s.

dvd

Op 10 oktober werd aan Leiseinde in Turnhout rond 9 uur een inbraak gepleegd. De daders drongen er een vrijstaande woning binnen via een raam op de gelijkvloerse verdieping. Het hele huis werd doorzocht en de dieven gingen ervandoor met juwelen. Overburen hadden wel een vreemde auto opgemerkt, maar konden niet meer informatie geven.

“Politiezone regio Turnhout kon al snel een verdacht voertuig met Duitse nummerplaten ontdekken via de ANPR-camera’s”, zegt het Antwerpse parket. “De federale gerechtelijke politie (FGP) werd verwittigd om verder nazicht te doen.”

Zelfde dag nog onderschept

Al snel werd achterhaald dat het bewuste voertuig meteen na de inbraak naar Antwerpen is gereden en dat de daders daar geprobeerd hebben om de buit te slijten in goudwinkeltjes. De auto werd nog diezelfde dag onderschept en de twee inzittenden werden gearresteerd door de politie van Antwerpen.

“De snelle doorstroming van de informatie tussen de lokale politiezones en de federale gerechtelijke politie zorgde hier voor het succes”, benadrukt het parket.

De twee Servische verdachten van 20 en 50 jaar werden aangehouden door de onderzoeksrechter in Turnhout. De raadkamer heeft hun aanhouding dinsdag bevestigd.

MEER OVER Misdaad Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio