© Victoriano Moreno

Lichtere straffen voor verkrachting Nederlandse meisjes in Antwerps hotel

Twee mannen van 21 zijn woensdag door het hof van beroep in Antwerpen opnieuw veroordeeld voor de verkrachting van twee Nederlandse meisjes in een Antwerps hotel.

vdaa

De twee meisjes waren na een nachtje stappen in discotheek Roxy door vier mannen meegenomen naar een hotel aan het Mechelseplein. Daar werden ze gedrogeerd en verkracht. Ook hun iPhone en hun geld werd gestolen.

De rechtbank van eerste aanleg veroordeelde vier verdachten in november 2018 tot celstraffen van vijf jaar, deels met uitstel. De rechtbank achtte het niet bewezen dat de vier elkaar hadden geholpen, dus was er geen sprake van een groepsverkrachting. Daar staan veel zwaardere straffen op. Het OM had dan ook zeven jaar cel gevorderd.

De zaak werd toen behandeld achter gesloten deuren. De slachtoffers lieten een emotionele brief voorlezen.

Twee van de vier, Lamine N. (21) en Tijani D. (21) worden door het hof van beroep opnieuw veroordeeld tot vijf jaar cel, gedeeltelijk met uitstel. Hun straf valt iets lichter uit: waar het effectieve gedeelte in 2018 nog 45 maanden bedroeg, wordt dat nu drie jaar.

Een derde verdachte werd vrijgesproken van de verkrachting maar wordt wel veroordeeld tot zes maanden voor de diefstal van de iPhone.

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio