Zwaardere straf in beroep voor man die vriendin folterde en verkrachtte: twaalf jaar cel

Alexander F. (rechts) wordt in beroep zwaarder gestraft voor het folteren en verkrachten van zijn (ex-)partners. Foto: rr

Zwaardere straf in beroep voor man die vriendin folterde en verkrachtte: twaalf jaar cel

Print
Antwerpen -

Het hof van beroep in Antwerpen heeft Alexander F. woensdag veroordeeld tot twaalf jaar cel voor de perverse verkrachting en foltering van zijn vriendin. Dat is twee jaar meer dan wat de correctionele rechtbank eerder dit jaar had opgelegd.

In maart van dit jaar was Alexander F. veroordeeld tot tien jaar. De feiten zijn gruwelijk: in mei 2018 had hij zijn vriendin onderworpen aan wat het Openbaar Ministerie een “nacht van vernedering” noemde. Tijdens een SM-sessie had hij het haar van zijn vriendin in brand gestoken en afgeschoren, hij had een sok en een slip in haar mond geduwd, peper in haar ogen gestrooid en haar sigarettenpeuken gevoederd. Toen ze het bewustzijn verloor, verkrachtte hij haar en urineerde hij in haar mond.

De jonge vrouw liep daarna in paniek een hotel op het Zuid binnen en de verdachte, toen 38, werd een paar dagen later opgepakt op Linkeroever nadat hij onder invloed een koppel had aangevallen.

Experiment

Tijdens het onderzoek wijzigde het slachtoffer een paar keer haar verklaring en ze bleef Alexander F. ook bezoeken in de gevangenis. Ook tijdens de behandeling van de zaak voor de correctionele rechtbank nam ze het plots voor hem op en zei ze dat ze had ingestemd met de SM. Het was een “experiment”, verklaarde ze. Het parket oordeelde dat SM enkel mag als de gezondheid niet in het gedrang komt.

Ook andere ex-partners van Alexander F. verklaarden dat ze door hem werden geslagen en vernederd, onder andere door hondenbrokken te moeten eten.

Alexander F. ging in beroep tegen zijn veroordeling, maar dat had hij beter niet gedaan. Het hof sprak woensdag een nog zwaardere straf van twaalf jaar cel uit. Hij wordt ook voor vijftien jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio