© Dirk Vertommen

Politie pakt fietsendieven op aan station: in auto liggen pepperspray en inbrekersmateriaal

De politie heeft maandagavond twee fietsendieven opgepakt aan het station van Mechelen. De twee hadden onder andere inbrekersmateriaal en fietsonderdelen in hun voertuig liggen.

Stijn Van de Sande

De politie Mechelen-Willebroek kreeg maandagavond om 22.30u melding van twee mannen die zich verdacht gedroegen in de omgeving van de fietsenstalling van het Mechelse station. Ze wandelden met een bijzondere interesse langs de fietsenstallingen.

Toen de politie de twee mannen van 29 en 30 jaar met Roemeense nationaliteit en woonachtig in Brussel aanspraken, gaven ze een onsamenhangend verhaal over hun aanwezigheid aan het station. Ze gedroegen zich ook erg zenuwachtig en de oudste man bleek bij de politiediensten al bekend voor eerder gepleegde feiten.

“Toen we hun voertuig, dat in de buurt geparkeerd stond, controleerden, vonden we onder andere een slijpschijf, een kniptang, handschoenen en fietsonderdelen zoals sloten en fietslichten”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “We troffen ook pepperspray aan. Dat is een verboden wapen. Alles werd in beslag genomen. De twee mannen werden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket.”Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio