© rr

Werkstraf voor vechtpartij in Park Spoor Noord

De rechtbank heeft twee jonge mannen veroordeeld tot driehonderd uur werkstraf voor hun rol in een zware vechtpartij in Park Spoor Noord in Antwerpen. Het slachtoffer verkeerde een tijd in levensgevaar.

sare

De feiten dateren van de zomer van 2018. In het drukke Park Spoor Noord kreeg een groep jonge buurtbewoners het aan de stok met een 34-jarige man uit Kortrijk. Het slachtoffer kreeg enkele rake klappen en trappen en raakte zwaargewond. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij ontsloeg zich uiteindelijk zelf uit het ziekenhuis.

Vijf verdachten, onder wie twee 13-jarigen en een 17-jarige, werden opgepakt. De minderjarigen werden een tijdje in een instelling geplaatst. De twee meerderjarige verdachten, neven Jamal en Abdelilah E.B., werden drie maanden opgesloten in de Begijnenstraat.

Bij de vechtpartij zou ook een mes gebruikt zijn maar dat ontkenden de verdachten altijd. Ze zeiden dat ze de slagen hadden gegeven omdat de 34-jarige man hun neefje lastig viel in het park.

Dinsdag stonden de twee meerderjarigen, ondertussen 19 jaar, voor de rechtbank. De neven E.B. kregen elk een werkstraf van driehonderd uur.

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio