Brandweer verhuist met indrukwekkende colonne naar nieuwe kazerne

Met een indrukwekkende colonne van 25 interventiewagens zijn de Mechelse brandweermannen dinsdagnamiddag verhuisd naar hun nieuwe kazerne aan de Nekkerhal. Zo’n driehonderd schoolkinderen juichten hen bij aankomst toe.

Omstreeks 14u waren de beroepskrachten van de post Mechelen vertrokken in hun oude kazerne in de Dageraadstraat, gedurende 68 jaar hun vaste stek. Via de vesten ging het naar de nieuwbouw De Waterduivel in de Plattebeekstraat. In de nieuwe kazerne huizen niet alleen 99 beroepsbrandweermannen, maar ook tien vrijwilligers en een veertigtal administratieve en technische medewerkers van de zone Rivierenland.

Blikvangers in de nieuwe post Nekker zijn een grote voertuigenhal zonder steunpilaren met 24 poorten en een 25 meter hoge klim- en droogtoren. De brandweer kan er horizontale evacuaties oefenen en haar brandslangen drogen. “Brandweerpost Nekker is een van de belangrijkste posten binnen ons wijdverspreid zone-netwerk van vijftien brandweerposten, gaande van Heist-op-den-Berg aan de oostkant tot Sint-Amands langs de westkant. Brandweerpost Nekker staat immers in voor ongeveer 29% van alle interventies binnen onze zone”, zegt kolonel Philippe Maudens, zonecommandant van Rivierenland.

Lees meer: Brandweer verhuist naar nieuwe kazerne aan Nekkerhal: “Wij willen niet in de file staan”

© svh

© svh

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio