© Patrick De Roo

Ballet Vlaanderen heeft wat te vieren en trakteert dansers op taart

De strak in het vel zittende dansers van Ballet Vlaanderen mochten dinsdagmiddag even zondigen. In de dansstudio’s aan de Kattendijkdok-Westkaai werden ze getrakteerd op een stevige taart vol chocolade, marsepein en ander lekkers.

Ballet Vlaanderen heeft dan ook wat te vieren. Op 2 december 1969, binnenkort 50 jaar geleden, ging de droom van wijlen Jeanne Brabants in vervulling en werd de akte ondertekend van het toenmalig Ballet van Vlaanderen. De eerste productie Prometheus, in een choreografie van André Leclair ging in september 1970 in première.

Dit jaar markeert ook het vijfde seizoen van Sidi Larbi Cherkaoui als artistiek directeur. Mea Culpa, de nieuwe productie van Ballet Vlaanderen, onder leiding van Sidi Larbi Cherkaoui, gaat aanstaande zondag 20 oktober in première in Opera Antwerpen en deelt er de affiche met Jeanne Brabants’ choreografie Cantus Firmus. De rijke en soms bewogen geschiedenis van het Ballet en de musicalafdeling zal ook gebundeld worden in het fraai vormgegeven boek 50 jaar Ballet van Vlaanderen, dat binnenkort in de handel ligt.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio