© Action Images via Reuters

Nederlandse voetbalfans krijgen uitleg van VAR via schermen: “Uitstekend idee dat we zo snel mogelijk in België moeten invoeren”

Het publiek in de stadions van de Nederlandse eredivisieclubs wordt voortaan bij inmenging van de VAR geïnformeerd over de reden van de ingreep. De KNVB maakte bekend dat op de videoschermen in de stadions uitleg komt van de videoarbitrage, zodat ook voor het publiek duidelijk is waarom het spel stil ligt. Op de schermen verschijnen dan teksten als “check mogelijk hands” of “doelpunt afgekeurd - buitenspel”.

Vincent Van Genechten

Tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV, aan het begin van dit seizoen, werd dit als proef al gedaan in de Johan Cruijff ArenA. De eredivisieclubs hebben nu met de KNVB afgesproken dat vanaf de komende speeldag in alle stadions waarin dat mogelijk is de VAR-communicatie op de videoschermen verschijnt. Alleen FC Emmen, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk beschikken nog niet over geschikte videoschermen in hun thuishavens.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws