© rr

Controle op transmigratie aan rondpunt Wommelgem: zestien arrestaties

Tijdens een controleactie tegen transmigratie aan het rond punt in Wommelgem zijn maandagnacht zestien mensen bestuurlijk aangehouden, van wie er elf verklaarden minderjarig te zijn.

dvd

De politie stelt naar eigen zeggen al enige tijd vast dat transmigranten via trams en bussen van De Lijn vanuit het Brusselse Maximiliaanpark toekomen op het grondgebied van de gemeente Wommelgem. “Van daaruit trekken ze te voet naar nabijgelegen parkings waar ze zich schuilhouden om nadien in te klimmen in vrachtwagens richting het Verenigd Koninkrijk”, klinkt het.

De federale gerechtelijke politie, het parket, de dienst Vreemdelingenzaken en verschillende Antwerpse lokale politiekorpsen hielden daarom maandagnacht opnieuw een controleactie tegen het fenomeen. De actie was deze keer gericht op het openbaar vervoer aan het rondpunt in Wommelgem en omgeving. Er werd dus ook samengewerkt met controleurs van De Lijn.

Er werden in totaal zestien mensen bestuurlijk aangehouden. Een persoon was afkomstig uit Iran, een uit Soedan. De overige veertien mensen verklaarden afkomstig te zijn uit Eritrea. In totaal verklaarden elf personen minderjarig te zijn.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio