© REUTERS

OPROEP. Onrust in Catalonië: ben jij er op reis?

In Catalonië zijn maandag tienduizenden manifestanten de straat op getrokken om hun onvrede te uiten tegen de veroordeling van de negen prominente separatisten door het Spaanse Hooggerechtshof. Daarbij raakten meer dan vijftig mensen gewond. Wie in de komende dagen naar Catalonië reist, houdt het best rekening met nog meer manifestaties.

Demonstranten probeerden om delen van de luchthaven van Barcelona ‘El Prat’ lam te leggen en de toegangswegen te blokkeren. Dozijnen vluchten werden geschrapt, talrijke andere vertrokken met vertraging.

In Gerona, Lleida, Tarragona en Manresa beantwoordden mensen de oproep van de Comités van de verdediging van de republiek (Comités de Defensa de la República) en de groep Tsunami Democratic. Tsunami Democratic verspreidde via de berichtenapp Telegram ook valse boarding passes, wat leidde tot chaos bij de controles.

Gazet van Antwerpen is op zoek naar Antwerpenaren die wonen in Catalonië of er momenteel verblijven. Ben jij in Catalonië op reis of ken je iemand die er nu is? Laat het ons dan weten via onderstaand invulformulier.

© AP

Nu in het nieuws