Aangeboden door Brugge Kaas

© Brugge Kaas

Zo kan je de hele dag door genieten van je favoriete kaas

Samen met vrienden of familie genieten van een aangenaam drankje in combinatie met Brugge Oud. Klinkt dat als het ideale aperitief? Gelukkig kan genieten van je favoriete kaas ook op andere en verrassende momenten. Laat je inspireren om elk moment tot een kaasmoment om te toveren.

Op het werkOf je vandaag nu een vergadering moet leiden, een verslag moet afwerken of eindeloos veel telefoontjes moet plegen, werkende zielen zal je altijd kunnen bekoren met een lekker stukje Brugge Oud. Nadenken op een knorrende en lege maag is namelijk nooit een goed idee.

Verras je team tijdens de lunch met een zelfgemaakte Brugge Oud Martino, of haal blokjes Brugge Oud boven tijdens de pauze van een vergadering, of neem er mee voor je collega’s wanneer je jarig bent (geweest). Samen met collega’s eten is niet alleen gezellig, het bevordert ook het groepsgevoel.

Als vieruurtjeWie heeft gezegd dat een vieruurtje zoet moet zijn? Brugge Oud kan een perfecte aanvulling zijn voor wie ook een hartige snack lust tijdens een pauze. Probeer bijvoorbeeld eens de combinatie van zoet en zout, door Brugge Oud te combineren met een stukje peperkoek. Het zout in de kaas zal de smaken in de peperkoek versterken waardoor ze beter tot hun recht komen.

In de fileKaas is ideaal als lekker aperitief, maar als je elke dag de files moet trotseren, lijkt dat voor jou misschien niet weggelegd. Fout! De start van een geslaagd aperitief kan zeker al achter het stuur, als je maar genoeg lekkere kaas voorziet.

Ga dan voor Brugge Oud in de kubusverpakking, want die past makkelijk in je tas en je kaas is al voorgesneden in hapklare blokjes. Ideaal dus als je onderweg bent. Zet je favoriete Spotify-lijst op om te luisteren naar fijne muziek, laat de dag bezinken en geniet van je lekker hapje. En als je de trein neemt, worden de vertragingen gegarandeerd een pak aangenamer!

In badAls je na het pendelen eindelijk in je zetel kan neerploffen, hebben we nog een tip voor je klaarstaan. Gun jezelf eerst wat me-time en laat een warm bad vollopen. Met een stukje Brugge Oud wordt dat bad nog een pak aantrekkelijker. De calcium in de kaas ontspant je spieren, waardoor je helemaal tot rust zal komen.

Combineer Brugge Oud eens met aalbessen: een zurige en frisse afwisseling voor de rijke smaak van de kaas. Ook noten zijn een perfecte toevoeging. Niet alleen is de combinatie van verschillende texturen interessant in je mond, maar je hebt dankzij de bessen en noten meteen je portie vitamine C en een goeie portie omega 3 binnen. Een ideaal mini-kaasplankje om de avond positief in te zetten dus.

Wissel eens afBrugge Oud is onze absolute topfavoriet uit het rijke assortiment van Brugge Kaas. Je kan deze volwassen, zelfbewuste kaas ook in de keuken gebruiken voor verrassende gerechten zoals een millefeuille van gekaramelliseerde Brugge Oud, pastinaak, framboos en munt. In de video zie je hoe je deze millefeuille klaarmaakt.

Als je een groot kaasliefhebber bent, houdt niets je tegen om nog meer afwisseling te brengen in je selectie. Als je graag even terug in vakantiestemming komt, zullen de zuiderse smaken van Brugge Apero Rode Kruiden je zeker kunnen bekoren. Brugge Apero Mosterd/Fenegriek is dan weer een ideale keuze op weg naar huis. De kaas wekt namelijk eetlust op, ideaal dus als je daarna aan tafel gaat.

Wil je graag nog een extra kaas toevoegen aan je mini-kaasplankje voor in bad, dan is Brugge d’Or onze aanrader: de kaas is wat zoeter, fruitig en nootachtig, wat perfect past bij de smaken van je noten en bessen. Op zoek naar nog extra inspiratie? Neem dan een kijkje op de website van Brugge Kaas en ontdek nog meer opties.

RECEPT: Millefeuille van gekaramelliseerde Brugge Oud, pastinaak, framboos en munt

  • 40 frambozen
  • 2 pastinaken
  • 1 dl water
  • 2 dl room
  • 1 kommetje suiker
  • 4 sneden Brugge Oud
  • Limoen
  • Blaadjes munt (of basilicum of limoencress)
  • Spuitzak

Schil de pastinaak en snij 1/3 van de pastinaak in dunne schijfjes. Snij de rest van de pastinaak in 2 helften. Kook de pastinaakhelften gaar in 1 dl room, 1 dl water met 1 el suiker. Mix met een staafmixer en laat de pastinaakmix een kwartiertje afkoelen. Klop 1 dl room op, meng met de afgekoelde pastinaakpuree en vul een spuitzak gevuld met het romige pastinaakmengsel.

Snij de korst van de vier sneden Brugge Oud. Plaats de kaas ± 45 minuten in het vriesvak. Snij de limoen in twee en besprenkel de koude kaas met een helftje limoen. Strooi suiker over de kaas. Karamelliseer kort in de oven, onder de grill, zonder de kaas te laten smelten. Laat de gekaramelliseerde kaas 5 minuutjes afkoelen en snij in twee gelijke repen (acht repen in totaal).

Leg een reep gekaramelliseerde kaas op een bord, schik de frambozen erop en breng dotjes pastinaakcrème aan tussen de frambozen. Leg een tweede reep kaas erbovenop. Werk af met schijfjes pastinaak en munt (of basilicum of limoencress).

De smaak te pakken gekregen? Ontdek hier nog meer verrassende recepten en tips met Brugge Kaas »