© eva

Werkzaamheden voor inrichting fietszone beginnen

De signalisatie om van de Mechelse binnenstad één grote fietszone te maken, wordt vanaf maandagavond aangebracht. Daarvoor worden ook dinsdagavond- en nacht invalswegen in het centrum afgesloten.

Sven Van Haezendonck

Vanaf zaterdag 26 oktober moet de fietszone in de 179 straten van het centrum in principe een feit zijn. Op de grotere invalswegen laat de stad een rood vlak met een verkeersbord op het wegdek aanbrengen om die zone aan te geven. Zowel maandag- als dinsdagavond vanaf 22u vinden werkzaamheden plaats. Voor de Sint-Katelijnestraat en de Hoogstraat is er een omleiding, in de Keizerstraat is beurtelings verkeer toegestaan en in de Bleekstraat kan het verkeer langs de werf.

In de Frederik de Merodestraat, Louizastraat en op het Kardinaal Mercierplein wordt vanaf donderdag overdag gewerkt en kan het verkeer langs de werfzone. Op het Mercierplein wordt het verkeer vlak na de verkeerslichten richting centrum ook vroeger naar de rijweg gebracht. Op die manier moeten fietsers en voetgangers er elkaar niet langer kruisen.

Op kleinere toegangswegen wordt alleen een verkeersbord op het wegdek aangebracht. In de Hanswijkstraat wordt op het einde van de straat nog een stuk fietspad toegevoegd. Zo worden fietsers in beide richtingen langs het wachtend verkeer voor de verkeerslichten geloodst. Daarvoor verdwijnen er wel enkele parkeerplaatsen.

www.mechelen.be/werken-grondmarkeringen-fietszoneMEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio