© BELGA

Opmerkzame buren informeren politie over drugshandel

Enkele bewoners uit de omgeving van de Pater de Dekenstraat verwittigden de politie dat er mogelijk drugs verkocht werd in de omgeving. De politie kwam ter plaatse en was getuige van een drugsdeal.

jtp

Volgens de buurtbewoners was er sprake van een man die in de buurt van horecazaken kwam bellen met een smoes om daarna naar een auto te stappen. Het viel hen op dat het steeds over hetzelfde voertuig ging.

Het wijkteam kwam zondag ter plaatse en merkte meteen de wagen op. Ze zagen hoe een man vermoedelijk drugs kocht en grepen in. De koper gaf onmiddellijk toe dat hij net drugs gekocht had. De bestuurder (21) en de passagier (19) van de wagen, die wat verderop aan de kant was gezet, hadden een grote som geld op zak.

Er werden ook nog 12 verkoopsklare dosissen cocaïne gevonden. Onder meer het voertuig, het geld en de drugs werden in beslag genomen. De bestuurder wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter, de passagier mocht na verhoor beschikken. De koper van 47 jaar kreeg een onmiddellijke minnelijke schikking voorgesteld.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio