© BDD

Heethoofden na verloren WK-wedstrijd veroordeeld

De rechtbank in Turnhout heeft vier personen uit Arendonk, Ravels en Turnhout veroordeeld voor hun aandeel voor de opstootjes op de Grote Markt in Turnhout op 10 juli vorig jaar. De relletjes ontstonden na de WK-voetbalmatch tussen België en Frankrijk.

bvdl

Na het laatste fluitsignaal tijdens de voetbalwedstrijd tussen België en Frankrijk op het WK voetbal op 10 juli 2018 braken op de Turnhoutse Grote Markt enkele opstootjes uit. Enkele heethoofden probeerden jongeren, die voor Frankrijk supporterden, te lijf te gaan. De Belgen hadden de halve finale tegen Frankrijk verloren. Enkele inspecteurs van de politie die ingrepen, raakten gewond bij de opstootjes. Vier personen moesten zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor het uitdelen van opzettelijke slagen en verwondingen aan de politie en veiligheidsmedewerkers, smaad en weerspannigheid.

Na het eerste incident in de buurt van de Herentalsstraat vond even later een tweede rel plaats in de buurt van café ’t Contrast op de Grote Markt. Bjorn J. (20) uit Arendonk verzette zich zo hevig tijdens zijn arrestatie dat enkele agenten gewond geraakten. Hij maakte de politie ook uit voor ‘paljaskes’. Vader Karel J. (50) uit Arendonk probeerde zijn zoon af te schermen en stelde zich hierbij dreigend op. Ook Sven H. (32) uit Ravels verzette zich hevig toen hij werd aangehouden. Vierde beklaagde Gunter V. (37) uit Turnhout gedroeg zich ook weerspannig tegenover de politie. Bjorn J. is veroordeeld tot een autonome probatiestraf voor een periode van twee jaar. “Hij ging driest te keer. Dergelijk gedrag kan niet worden aanvaard”, oordeelde de rechter. De drie anderen kregen een celstraf van vier maanden met uitstel.

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio