Vader krijgt jaar cel met probatie na jarenlange terreur tegenover jonge dochtertjes

Een vader uit Sint-Gillis-Waas is maandag door de Dendermondse rechtbank veroordeeld wegens mishandeling van zijn twee dochtertjes tussen 2012 en juni 2017. De 42-jarige man kreeg een jaar cel met probatie-uitstel en een boete van 800 euro opgelegd. De meisjes zijn geboren in 2008 en 2012.

Zowel door de burgerlijke partijen als het openbaar ministerie werd de beklaagde omschreven als een tirannieke vader die de lat voor zijn kinderen veel te hoog legde. Voldeden ze daar volgens hem niet aan, dan werden ze agressief behandeld. Dat gebeurde onder andere met slaan en schoppen, maar ook in de wangen knijpen en de polsen zo hard vastgrijpen dat ze blauwe plekken vertoonden.

De mishandeling bleef altijd een goed bewaard geheim, tot de echtgenote na feiten in juni 2017 besliste een eind te maken aan de relatie en alles naar buiten te brengen. Dat deed ze nadat een van de dochtertjes erg hardhandig was aangepakt. “Ik verwijt mezelf dat ik niet eerder de knoop doorhakte, maar ik heb altijd gevochten voor mijn gezin en hoopte altijd dat het zou veranderen”, zei ze tegen de rechter.

De man zelf minimaliseerde de feiten en vindt zichzelf alleen maar “een strenge papa”. De rechter hoopte dat een behandeling bij een psychiater verandering brengt in de visie van de beklaagde.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio