© BELGA

Politie stelt verschillende inbreuken vast tijdens actie tegen overlast

Verschillende diensten van de Antwerpse politie sloegen zaterdag de handen in elkaar voor een actie tegen elke vorm van overlast. De actie, die de naam Noorderlicht kreeg, leverde verschillende resultaten op.

Het verkeer werd gecontroleerd om eventuele rondtrekkende dadergroepen op te sporen en er werd ook gewerkt op drugsoverlast in de omgeving van de Bredabaan, het Gijselstraatje en de Constant de Jonghestraat. 45 voertuigen en 80 personen werden gecontroleerd. Een bestuurder van een bromfiets legde een positieve ademtest af en zag zijn rijbewijs meteen ingetrokken worden. Zijn voertuig werd in beslag genomen omdat het niet verzekerd was. Ook een bestuurder van een auto zag zijn rijbewijs om dezelfde reden ingehouden worden.

Zeven bestuurders kregen een waarschuwing voor gebrekkige verlichting. De politie stelde in twee gevallen vast dat de gordel niet gedragen werd. Eén iemand werd betrapt met de gsm achter het stuur. Er werden ook drie processen-verbaal opgesteld voor drugsbezit.

Bij de controle van een handelszaak stelde de politie zwartwerk en verboden wapenbezit vast. De zaak bleek ook geen geldige drankvergunning te hebben, waardoor de zaak gesloten werd.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio