© Kris Van Exel

Karen Damen stapt over naar VTM en krijgt rol in ‘Familie’

Karen Damen (44) verlaat de zenders Vier en Vijf en stapt over naar VTM, zo meldt Het Laatste Nieuws. De voormalige K3-zangeres krijgt meteen flink wat opdrachten: ze zal meedoen aan ‘Liefde voor muziek’, wordt mogelijk coach in ‘The voice senior’ én krijgt een dragende rol in ‘Familie’.

Vanessa Mariën, een dynamische verpleegster met een grote mond. Dat wordt de rol van Karen Damen in de langst lopende soapserie van ons land. Geen tijdelijke, maar een dragende rol in een van de nieuwe verhaallijnen, zo luidt het. Mariën zal vooral belangrijk zijn in de levens van personages Benny, Albert en Alfons.

En daar blijft het niet bij voor Damen. Naast onder meer André Hazes Jr., Regi en Gene Thomas wordt ze ook een van de deelnemers aan het nieuwe seizoen van ‘Liefde voor muziek’. En waarschijnlijk wordt ze na ‘K3 zoekt K3’ en ‘Belgium’s got talent’ ook opnieuw jurylid in een talentenjacht: in ‘The voice senior’ deze keer. “Dit voelt enorm goed aan”, reageert ze. “Ik mag opnieuw zingen en acteren. En dat is precies wat ik al heel mijn leven doe en wil doen.”

De afgelopen jaren was Karen Damen een van de vaste tv-gezichten van de SBS-zenders Vier en Vijf. Samen met haar beste vriend James Cooke maakte ze onder meer ‘Camping Karen & James’ en ‘Nieuwe buren’. Vorig jaar was er ook nog ‘Karen maakt een plaat’, waarin ze werd gevolgd tijdens haar poging om door te breken als solozangeres.

Nu in het nieuws