© Stijn Van de Sande

Wagen brandt uit na kortsluiting

Op de Olivetenvest in Mechelen is zondagavond een Mercedes uitgebrand. “Het voertuig is plots stilgevallen, beginnen roken en snel daarna ook beginnen branden. Een kortsluiting in de zekeringkast van de wagen ligt meer dan waarschijnlijk aan de oorzaak”, zegt kapitein Eric Simon van hulpverleningszone Rivierenland.

svds, tdk

De brandweer kon het vuur snel doven, maar liet ook een kraan aanrukken. Zo konden ze de wagen optillen om de smeulende onderzijde goed na te blussen. “Het vuur is rechts vooraan onder de motorkap ontstaan en daar bleef het ook het langst smeulen. Om geen enkel risico te lopen hebben we daarom de batterij van de wagen afgekoppeld”, klinkt het.

De Olivetenvest was tijdens de bluswerken afgesloten voor het verkeer in de richting van de Brusselpoort. Het verkeer moest op de brug rechtsomkeer maken. In de andere richting moest het verkeer over korte afstand op één rijstrook.

De inzittenden van de wagen, een vrouw en haar zoon, raakten ongedeerd uit het voertuig. Ze konden ook nog enkele bezittingen redden.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio